Hae tästä blogista

maanantai 3. elokuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä???

Nyt päätin ottaa itseä niskasta kiinni, kun on jo monta kertaa vinkattu, että hei... sun pitäis päivitellä sivuja. No, se on kyllä totta! Paljon onkin tapahtunut vimeisen päivityksen jälkeen. F-pentue syntyi ja ne ovat kaikki jo uusissa kodeissa! Pentuja syntyi 3 ja kaikki narttuja.
F-pentueen tytöt: Esteri, Luna sekä Jekku
Pennut vaikuttavat reippailta koiran aluilta ja löysivät hyvät, harrastavat kodit. Pennut saivat kaikki MyDogDna-passit ja BAER-testasin myös koko pentueen. Kaikilla oli normaali kuulo. Nyt vaan odotellaan mitä näistä pennuista oikein kuoriutuu kun hivenen kasvavat ja kehittyvät.

Pentueen isä Kita on tehnyt hienoja tuloksia tänä kesänä Mejän parissa. Viime viikonloppuna tuli tulokseksi VOI 1/45 pistettä. Myös metsästyskausi on korkattu Kitan osalta yhden mäyrän verran.
Aron Spirit Of Cattau
Tuloksia on myös kesän aikana kahminut Alma, Top Pop´s Ellen. Mejässä se sai yhden viikonlopun aikana kaksi ykköstulosta avoimesta luokasta. Lauantaina tulokseksi tuli AVO 1/48 pistettä olleen kokeen paras koira. Sunnuntaina AVO 1/46 pistettä ja siirto voittajaluokkaan! Yhden startin Alma on ehtinyt jo startata voittajaluokassa.  Siellä vaikeuksia tuottivat katkokulma sekä sorkkaeläimet, mutta tästä on hyvä jatkaa!
Almaleissön ja palkinnot
Pentuesisarukset Alma ja Pätkä ovat myös käyneet Lut-kokeissa. Sakuleirin -kokeessa Ristiinassa Almalle tulokseksi Lut B43 pistettä, tuomarina Sami Mäkelä. Russelileirillä starttasi molemmat sisarukset, Pätkälle Lut B 42 pistettä ja Almalle Lut B 44 pistettä, tuomarina Tanja Rinnetmäki. Pätkän pisteitä alensi sen haahuilut putkessa, ehkä ens kerralla olisi selvempi reitti :D
E-pentue: Alma ja Pätkä
Kessulle syntyikin ihan mukavan kokoinen pentue Tsekkeihin: 5 narttua ja 3 urosta. Tällä hetkellä näyttää, että kaikki pennut ovat ihan priimaa. 4 pennuista BAER-testattiin, sillä ne menivät kasvattajille ja kaikilla testatuilla oli normaali kuulo molemmissa korvissa.
Yksi pennuista meni Ruotsiin, yksi Saksaan, yksi Slovakiaan, 4 jäi Tsekkeihin ja yksi matkasi tänne Suomeen ja asustelee meillä. Saas nähdä tuleeko Lilasta isänsä tapainen metsästäjä, toivotaan niin!
Mayra Paleur
Kävin toukokuussa automatkalla Saksassa, tuli nähtyä Berliinin muuri ja Voiton pylväs jne. Tulomatkalla pyörähdimme Rilanan luona ja toin siltä mukanani pennun, Foxnipper Gimmickin "Pinkin". Odottelin pentua samasta isästä jo kolme vuotta sitten, mutta harmikseni silloin ei narttuja tullut. Silloin päätin että kun joskus näen samalle isälle pentuja tulevan niin varaan heti! Vuosi takaperin bongasin Rilanan pentueilmoituksen ja siitä alkoi pitkä odotus, mutta se kannatti! Pinkki on kyllä hauska kaveri. Rohkea, avoin, hivenen terävämpi kuin meidän muut koirat ja tykään kovasti sen ulkomuodosta. Se on juuri sellaisen työkoiran näköinen: pieni, kapea rintakehä, sopiva luusto, hyvä turkki ja toivonmukaan kokokin jää pieneksi. Hampaat ovat Pinkillä juuri vaihtumassa ja kenelläkään ne ei ole vaihtuneet yhtä nopeasti ja huomaamattomasti.
Pinkki
Kahden pennun kanssa elo on aika haastavaa, mutta on siinä hyvätkin puolensa. Pennut purkavat energiansa toisiinsa ja jättää meidät ihmiset rauhaan :D
Lila, Pinkki ja F-pentueen Jekku
Hyvin nahka venyyyyy
Pentujakin ollaan saatettu alulle. Fi KVA-L & Fi KVA-M Bonny Spirit Of Cattau aloitti kuin aloittikin juoksunsa ajoissa ja kävimme astuttamassa sen Slovakiassa Booth´s Dieselillä. Villen kanssa ollaan sovittu, että Bonny astutetaan niin, että se ei vaikuta kovin paljoa tulevaan metsästyskauteen sillä sitä vartenhan se on ensisijaisesti tänne tuotu. Bonny on syttynyt riistalle varhain ja nyt sillä on pari metsästyskautta takana. Vaikka Bonny onkin vasta reilu parivuotias niin riistaa sille on saatu noin 70, enimmäkseen supeja. Joitain mäyriäkin saalislistoilta myös löytyy. Itse tykkään Bonnysta todella paljon. Se on helppo ja mukava koira, mutta tarvittaessa sitkeyttä ja riistaviettiä löytyy kiitettävästi!

Bonnyn sulhoksi valittiin Slovakiassa asuva, täysin metsästykäytössä, työskentelytavoiltaan aika kova uros. Itse olen tykännyt Dieselin isästä Pommacista todella paljon. Pommac asustaa Tanskassa Lena Liisbergin luona ja se toimii maanalla erittäin hyvin. Diesel tuntuu olevan vielä piirun verran isäänsä kovempi, pieni (33cm), erittäin hyvä luustoinen uros. Tykkään myös sen vahvasta päästä, jonka se on selvästi perinyt isältään. Diesel elää koiralaumassa, jossa on muita uroksia ja narttuja. Terrierien erikoisnäyttelystä sillä on yksi serti.
Dieselin sukutaulu

Dieselistä voit lukea lisää TÄÄLTÄ
Pennut on yhteistyönä Kennel Kenkun kanssa ja toivottavasti nämä treffit tuottivat tulosta! Jos sinua kiinnostaa kyseinen yhdistelmä niin ota ihmeessa yhteyttä minuun tai Riikkaan ( Kennel Kenkku). Pennut myydään ainoastaan metsästyskäyttöön.

Kesällä meillä on käynyt täällä vieraita, Jaska on ollut jonkin aikaa hoidossa.
Jaska
Ja Pasia sekä Arttua ollaan myös nähty. Arttu on myös silmätarkastettu ja terveeksi todettu.
ArttuMetsästyskausi on avattu, tottakai heti ensimmäisenä päivänä! Ruotsista tuli myös viestiä, että Dogman veli Dex on avannut myös kautensa yhdellä mäyrällä. Meidän koirat sai tällä kertaa kierrellä tyhjää mutta onneksi sentään yksi mäyrä löytyi kaverin sakulle. Tästä se taas alkaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti